Rapport – Online mediawijsheid en het inclusief en buitengewoon onderwijs

Gedurende 6 maanden werkten Child Focus en de Fondation Travail Université intensief aan het actie-onderzoek om de behoeften en noden van jongeren uit het inclusief en buitengewoon onderwijs m.b.t. digitale media in kaart te brengen.

In het kader van dit project “Online media en het inclusief en buitengewoon onderwijs”, gesteund door de Koning Boudewijnstichting, leggen we de klemtoon op jongeren met een beperking en hun relatie met online media, zowel in school- als in thuissituaties. We gaan dus op zoek naar wat de jongeren zelf verwachten én waar de noden en behoeften liggen bij de onderwijsactoren.

Het gaat om een praktische analyse die de aanzet moet geven voor de ontwikkeling van een educatieve tool rond een veilig en verantwoordelijk internetgebruik, een tool die in het buitengewoon onderwijs kan gebruikt worden door de professionele actoren. PhoenixKM (ViPi partner) werkt hier aan mee.

Meer info over een veilig internetgebruik vind je op www.clicksafe.be.

Download rapport ‘Online mediawijsheid en het inclusief en buitengewoon onderwijs’ .